دانستنی محصولات کنجدی

آشنایی با انواع ارده

انواع ارده

شاید برایتان جالب باشد بدانید که ارده نیز همچون خرما در انواع متعدد و متنوعی موجود است. آنچه موجب بروز تفاوت در میان انواع ارده شده است، کنجد مورد استفاده در تهیه، مزه، ارزش غذایی، رنگ و… است. کنجد یکی از معدود مواد غذایی است که کشت آن به دلیل برخورداری از خواص بی شمار در سراسر دنیا رایج می باشد. به تبع آن ارده نیز به عنوان یکی از پر خاصیت ترین فرآورده های کنجدی تولید گسترده ای داشته و طرفداران بسیاری دارد.

لازم به ذکر است که تنوع در کنجد به کار گرفته شده در تهیه ارده و نیز ذائقه های مختلف زمینه ای را فراهم ساخته است که روش تهیه ارده از یک کشور به کشوری دیگر متفاوت باشد. آنچه مهم است، این است که ارده خواص غذایی و درمانی منحصر به فردی داشته و از آن جا که سرشار از آنتی اکسیدان، چربی های سالم، پروتئین، کلسیم، آهن، روی، منگنز، فیبر و… است، از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرده و یا به درمان آن ها کمک می کند.

❗❗به دلیل طعم خاص کنجد ممکن است از آن خوشتان نیاید ولی شما می توانید از فراوردهای کنجدی مانند ارده و حلوا ارده که طعم بهتری دارند و یا در پخت غذاهای خود از روغن کنجد استفاده کنید برای خرید ارده و حلوا ارده و روغن کنجد به فروشگاه کنجد لند مراجعه کنید.❗❗

معرفی انواع ارده موجود در ایران

همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، ارده در انواع گوناگونی موجود می باشد. در ادامه به معرفی انواع ارده در ایران و بررسی ویژگی های هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

  • ارده سنتی

جالب و در عین حال لازم است بدانید که دو استان بوشهر و یزد دو استانی هستند که در تهیه انواع ارده پیشرو و پیشتاز هستند. البته این بدان معنا نیست که سایر استان ها هیچ فعالیتی در این زمینه ندارند و تولید ارده تنها مختص به این دو استان است. بلکه به این معنا است که این دو استان گوی سبقت را از رقبا ربوده و از آن جا که قدمت قابل توجهی در تولید فرآورده های کنجدی دارند، مورد توجه ویژه قرار گرفته اند.

گفتنی است که ارده تولید شده در این دو استان تفاوت های چشمگیری با یکدیگر دارند. بی شک هر یک از انواع ارده تهیه شده در استان های مذکور طرفداران خاص خود را دارد. وجود این تفاوت ها موجب شده است که انواع ارده سنتی را در دو گروه تقسیم بندی نمایند که عبارتند از:

برای مشاوره خرید فرم زیر را تکمیل کنید.

  • ارده سنتی بوشهر

در تهیه ارده سنتی بوشهر که اصالت آن به شهرستان دشتستان بر می گردد، از کنجد بو داده استفاده می کنند. بدین منظور ابتدا پوست کنجد را گرفته و آن را وارد تنور می کنند تا تفت بخورد. سپس فرآیند ارده گیری را از کنجد پوست گرفته و تفت خورده آغاز می نمایند. لازم به ذکر است که این نوع از انواع ارده با استفاده از کنجد ایرانی تهیه می شود. این کنجد به دلیل برخورداری از کیفیت بالا قیمت بیشتری داشته و بدین ترتیب ارده حاصل از آن نیز گران‌تر است.

ارده سنتی بوشهر ضمن برخورداری از عطر و بویی دلپذیر، رنگ طلایی و ماندگاری بالایی داشته و از همین رو بسیار محبوب است.

  • ارده سنتی بوشهرارده سنتی یزد

یزد قطب تولید ارده سفید در سراسر کشور به شمار می آید. بسیاری از افراد یزد را با ارده هایش می شناسند! به منظور تهیه ارده سنتی یزد کنجدها را سفید نموده و سپس آن ها را راهی سنگ آسیاب می کنند تا در نهایت ارده تولید گردد. لازم به ذکر است که در تهیه ارده سنتی یزد کنجدها را تفت نمی دهند. ارده به دست آمده در این روش سفید مایل به کرم رنگ است.

کنجد به کار گرفته شده در تهیه ارده سنتی یزدی غالبا پاکستانی، سودانی و یا افغانستانی می باشد. از همین رو قیمت این ارده کمتر از ارده بوشهری است.

ارده سنتی یزد

  • ارده دو آتیشه

یکی دیگر از انواع ارده، ارده دو آتیشه است که تولید آن در سراسر ایران رواج دارد. ارده دو آتیشه در جنوب ایران با استفاده از کنجد ایرانی و در سایر شهرها با استفاده از کنجد پاکستانی و سودانی تهیه می شود. ارده دو آتیشه که یکی از پر طرفدارترین انواع ارده به شمار می آید، به رنگ قهوه ای سوخته بوده و رگ تلخ خاصی دارد. گفتنی است که این نوع ارده از نظر ارزش غذایی تفاوت قابل توجهی با دیگر انواع ارده ندارد.

جالب است بدانید که در زمان تهیه ارده دو آتیشه، کنجد را دو بار در تنور تفت می دهند و به همین دلیل این نوع ارده را تحت عنوان ارده دو آتیشه نامگذاری می کنند. لازم به ذکر است که قیمت این نوع ارده کمی گران‌تر از انواع ارده سنتی است.

ارده دو آتیشه

  • ارده سبوس دار

ارده سبوس دار که آن را با نام ارده سیاه نیز می شناسند، یکی دیگر از انواع ارده است که استفاده از آن اغلب به دلیل برخورداری از خواص طبی رواج دارد. استفاده از این ارده به افرادی که از ناراحتی های گوارشی و یا دردهای روماتیسمی رنج می برند، توصیه می شود.

گفتنی است که قیمت ارده سبوس دار در مقایسه با انواع ارده بیشتر بوده و رنگ آن به دلیل وجود مقادیر فراوانی سبوس تیره است.

ارده سبوس دار

  • ارده طعم دار

ارده های طعم دار دسته ای از انواع ارده هستند که با استقبال بی نظیر مردم رو به رو شده اند. ارده پرتقالی، ارده شکلاتی، ارده با طعم توت فرنگی و… همه و همه نمونه هایی از انواع ارده طعم دار هستند. لازم به ذکر است که قیمت ارده طعم دار گران‌تر از سایر انواع ارده است. استفاده از این نوع ارده به آن دسته از افرادی که علاقه چندانی به طعم سنتی ارده ندارند، توصیه می شود.

ارده طعم دار

آشنایی با خوشمزه های کنجدی
حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *