طبع کنجد
در طب سنتی و اسلامی غذاها را به طبع گرم و سرد، تر یا خشک طبقه بندی می کنند. مزاج ذاتی فرد و تاثیر مصرف انواع غذاها بر خلق و خوی و بدن انسان در این دسته بندی اثر دارد. در ادامه طبع کنجد را در کنجد لند بررسی کرده و به سوالات زیر پاسخ می دهیم:
آیا تا به حال به این موضوع اندیشیده اید که طبع کنجد سرد است یا گرم؟ آیا پیش از خوردن یک خوراکی به سازگاری طبع آن با بدنتان توجه می کنید؟ آیا عدم سازگاری طبع خوراکی با بدن می تواند دردسرساز شود؟
گیاهی علفی و یک ساله است که امکان رشد در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و مرطوب را دارد دانه های مغذی کنجد نام دارد. در برخی از مناطق به کنجد، تل، جاجلان یا سمسم می گویند. در تحقیقات باستانی، قدمت این گیاه به 5500 سال پیش و کشت آن به کشور هند و چین باز میگردد.
همانطور که گفته شد طبع کنجد در طب سنتی و روشهای درمانی هر کشور متفاوت است. لازم به ذکر است مواردی نظیر سن، تغذیه، روش زندگی افراد، میزان استرس، موارد و علائم دیگر برای بررسی طبع گرم و سرد افراد مورد نیاز است. طبع افراد برای مصرف انواع غذا به خصوص کنجد برای جلوگیری از ایجاد انواع بیماریها به خصوص مشکلات گوارشی در نظر گرفته میشود. سوالی که مطرح میشود، طبع کنجد سرد است یا گرم؟
کنجد گرم است یا سرد؟
کنجد یکی از منابع غذایی پرطرفداری است که، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. از جمله مهمترین مواد معدنی موجود در این دانه های گیاهی روغنی می توان به منگنز، مس، کلسیم، پروتئین، ویتامین، فسفر، روی، فیبر و موارد دیگر اشاره کرد.
طبع کنجد در طب سنتی گرم و تر است. بدین ترتیب می تواند ضمن تنظیم دمای مناسب بدن، به درمان بیماری های دارای ریشه سر و خشک بپردازد. از همین رو توصیه می گردد که افراد سرد مزاج کنجد را در وعده های غذایی خود مورد استفاده قرار دهند.سازگاری طبع خوراکی با طبع فرد موجب حفظ تعادل مزاج فرد شده و بدین ترتیب مانع از بروز مشکلات گوارشی و سایر اختلالات می گردد.
دانههای کنجد به دلیل توانایی تولید گرما و انرژی در بدن در فصل زمستان بیشتر مصرف میشود. این دانهها را اغلب با دمنوش گرم، شکر و خرما مخلوط میکنند و به اشکال مختلف تزیین میکنند. برخی از افراد که به دنبال رژیم غذایی سالم هستند، با توجه به دستور غذایی متخصص تغذیه خود، از کنجد و فرآوردههایی آن استفاده میکنند. استفاده از این شیوه علاوه بر حفظ بدن در برابر مشکلات گوارشی، باعث ایمنی بدن در برابر بیماریهای دیگری نظیر چاقی میشود.
به گفته دکتر آنجو سود ( یک متخصص تغذیه ساکن بنگلور) و طبق مقاله علمی موجود در سایت ndtv، شما میتوانید این دانههای غنی از مواد مغذی را روی غلات، برنج ریخته و یا آنها را با ماست یا اسموتی مخلوط کنید. توجه کنید میزان به کار رفتن مواد، با توجه به دستور غذایی متخصص تغذیه امکان پذیر است.
از مضرات کنجد در طب اسلامی و پزشکی ذکر شده است که، افرادی که معده ضعیفی دارند یا سابقه سنگ کلیه دارند، نباید در مصرف کنجد زیاده روی کنند. برای رفع بیماریهایی نظیر چاقی و موارد ثابت شده در درمان، متخصصان تغذیه استفاده از کنجد را برای لاغری توصیه میکنند. در همین زمینه برای کسب اطلاعات بیشتر، تاثیر کنجد در کاهش وزن را مطالعه فرمایید.
طبع کنجد سفید سرد است یا گرم؟
کنجد سفید، یکی از انواع کنجدهای موجود در بازار است. در پاسخ به سوال طبع کنجد سفید چیست؟ باید گفته که، مانند سایر کنجدها دارای طبعی گرم و تر است. با توجه به طبع و مزاج افراد و با توجه به نوع غذا از کنجد سفید در پخت و تهیه غذا بهره میبرند. لازم به ذکر است که طبع کنجد قهوهای، طبع کنجد سیاه نیز، گرم و تر است
همانطور که میدانید، کنجد به رنگهای متفاوتی نظیر کنجد سیاه، سفید، قهوهای شناخته میشود. البته تفاوت بارز این کنجدها در رنگ آنها است ولی، شاید از خودتان بپرسید کدام نوع کنجد بهتر است؟ یا از کدام کنجد در تهیه کدام غذا استفاده کنیم؟ برای شناخت بیشتر مقاله کنجد سفید بهتر است یا سیاه را بخوانید.
طبع کنجد بو داده چیست؟
کنجد بوداده یکی از انواع آجیل هایی تهیه شده از کنجد است که با حرارت دادن ملایم کنجد بر روی گاز تهیه میشود. از آنجایی که مواد اصلی کنجد بو داده از کنجد است، طبع آن گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج توصیه میشود. البته برای افراد گرم مزاج به میزان کم مشکلی ندارد و مصرف آن برای افراد دارای مزاج معتدل بلامانع است.
طبع ارده کنجد سرد است یا گرم؟
طبع ارده کنجد چیست؟ سوالی که برخی از خریداران از فروشنده این محصولات میپرسند. ارده یکی از فرآوردههای صنعتی کنجد است. این فرآورده از ترکیب کنجد برشته شده با روغن به دست میآید که به دلیل وجود کنجد در آن، دارای طبعی گرم و تر است. اگر نمیدانید ارده را از چه برندی تهیه کنید، بر روی بهترین مارک حلوا ارده اردکان کلیک کنید.
بایدها و نبایدهای مصرف کنجد
همان گونه که پیش تر اشاره کردیم، طبع کنجد گرم و تر است. از همین رو، این دانه روغنی گیاهی می تواند بیماری های سرد و خشک را درمان نماید. مصرف کنجد زمینه نرم شدن طبع و در نتیجه رفع یبوست را فراهم می سازد. کنجد همچنین اصلاح کننده خلط های سوخته و مواد سوداوی است.
اگر از سوزش معده و مری و ترش شدن رطوبت معده صفراوی رنج می برید، شیره کنجد کوبیده و نبات می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. به طور کلی کنجد دارای خواص متعدد و متنوعی است. طبع کنجد موجب شده است که، استفاده از این دانه کوچک و در عین حال پرخاصیت برای افراد دارای طبع سرد مناسب باشد.
افراد دارای طبع گرم، حتما باید جانب احتیاط را در مصرف کنجد رعایت نموده و ترجیحا آن را با عسل استفاده کنند. اگر از خواص کنجد و عسل برای لاغری اطلاعات کمی دارید، مقاله خواص کنجد و عسل برای لاغری را مطالعه کنید.